Skövde tur och retur

I går och i förgår var jag som sagt i Skövde på något som kallas för Bokinfodagarna. Det innebär att bokförsäljare från hela landet samlas för att lyssna på när förlag och författare gör reklam för sina böcker. Ungefär så. För min del innebar det att vara representativ på middagen på tisdagskvällen (i pumps, vilket mina stackars fötter bittert får ångra) samt att ge en kort intervju på scen på onsdagsmorgonen. Jag erkänner att jag var mer nervös inför middagen än för intervjun.

För bokhandlarna är det här förstås ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om de böcker de lever på att sälja (och som vi författare lever på att de säljer), men för mig som författare var den stora behållningen att få träffa mina kollegor, det vill säga andra författare som också ger ut inom Formagruppen. Jag träffade bland annat Johanna Schreiber,  som precis som jag debuterar på B. Wahlströms i år, Susanne Boll och Sofie Sarenbrant som ger ut sina spänningsromaner på Damm, Mattias Kristiansson som ger ut sin bakbok ”Bake My Day” i höst (och som har en av mina absoluta favoritbloggar Vegoriket) och Cecilia Vikbladh som hyllar grönsaker i sin nya bok (och det gillar vi).

Jag kan säga att mitt huvud fortfarande snurrar efter alla intryck (medan min mage faktiskt verkar ha återhämtat sig från ostchocken den utsattes för i tisdagskväll). Innan jag fick förfrågan om att vara med visste jag inte ens att det fanns något sånt som Bokinfodagarna och jag hade verkligen inte väntat mig att det skulle vara så stort (med över 200 bokhandlade från 150 butiker på plats). Men det var en spännande erfarenhet, och jag tror till och med att jag kommer att göra om det om jag får chansen.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i andra galenskaper, böcker, debutant, Det går bara inte, Författarframträdanden och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s