Andas in, inspireras

I onsdags skrev jag ingenting. Ingenting alls, inte ens ett mejl. I stället drog jag till Göteborg med sambon för att kolla på dinosaurier, ormar, fiskar, apor och samtidskonst från Kina. Samt shoppa lite. Trots att alltsammans i första hand var för skojs skull tror jag benhårt på att såna här dagar är bra för kreativiteten. Vi kreativa människor jobbar så mycket med att förmedla saker, skapa saker som andra i sin tur kan ta in, att det är lätt att glömma bort att vi också behöver input ibland.  Vi behöver uppleva nya saker, se på konst, läsa, lyssna på musik, gå på bio, eller bara hänga på ett inspirerande café någonstans, för om vi inte gör det kan vi inte fortsätta vara kreativa.

Jag tror att kreativitet är lite som ett ständigt kretslopp där allting hakar i vartannat. Ingenting uppstår ur ett vakuum, i stället krävs det ett ständigt flöde. In och ut. Det är kanske ingen slump att ordet inspiration också kan betyda inandning. Du andas in något, förändrar det och släpper sen ut det igen.

Kreativitetsgurun Julia Cameron rekommenderar alla skapande människor att bjuda ut sin inre konstnär på en date då och då. Att helt enkelt ta sig tid att bege sig ut i någon inspirerande miljö, vare sig det är ett konstgalleri eller en skog, för att hämta nya intryck. Jag tycker att det är ett jättebra tips.

Så bege dig ut på upptäcktsfärd i helgen. Andas. Inspireras.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, Konst, Musik, skrivandet, skrivövningar, Skrivtips och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s