Du blir aldrig för gammal för att börja skriva

I dag rensade jag några gamla pärmar med texter från gamla skrivarcirklar. Jag blev lite chockad över att hitta en deltagarlista där jag nästan inte mindes en enda person. Jag tycke att jag brukar komma ihåg dem bättre. Å andra sidan har jag lett cirklar sen 2005, i snitt tre per termin, ibland fler. Det betyder att jag har haft runt 250 – 300 deltagare vid det här laget. Kanske inte så konstigt att jag inte minns precis alla.

Men i pärmen fanns också några texter av en person jag minns mycket väl, nämligen Inez. Inez var över 80 när hon för första gången var med i en av mina cirklar. Hon skrev fantastiska dikter, och väldigt roliga reseskildringar och kåserier. Dessutom var hon en extremt noggrann läsare och hade alltid väldigt omfattande kommentarer på de texter som hon fick i uppgift att granska. Till och från cirklarna tog hon färdtjänst, hon hade lite svårt för att gå, men tyckte uppenbarligen inte att det var något som hindrade henne från att komma ut och vara lite kreativ.

Inez är ett bevis på att det aldrig är för sent att börja skriva, att det är aldrig för sent att ge sig på en skrivarcirkel eller en skrivarkurs. Finns där en vilja, en önskan, en dröm så ordnar sig det mesta. Det är bara till att köra på.

Tyvärr gick Inez bort för något år sen. I hennes dödsannons fann en dikt som hon själv hade skrivit. Jag medger att jag grät en skvätt då jag läste den.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, Kreativitet, Poesi, skrivandet, skrivarcirklar och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s