Smaskig falafel (helt utan djur)

På tal om omständlig och dyr vegankost … Jag måste bara tipsa om världen bästa falafelrecept. Det kommer från Tareq Taylor och görs på hederliga svenskodlade gula ärtor i stället för kikärtor. Kostar ungefär 15 kronor kilot om man vill ha ekologiska, mindre om man kör vanliga.

Här finns receptet.

De kräver lite framförhållning, men är supersnabba och lätta att göra. Jag brukar servera dem i Libabröd, med blandade grönsaker och hemmagjort vitlökssås. Du behöver inte heller fritera om det känns läskigt, det går lika bra att steka dem i generöst med olja.

Annonser

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Det här inlägget postades i andra galenskaper, Inspiration, Vego och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s