Vad är lite nackont i jämförelse med en hel roman?

Ett sätt för mig att hålla det här Nanowrimo-projektet så lättsamt och lekfullt som möjligt är att undvika min vanliga skrivplats, det vill säga skrivbordet. I stället har jag under de senaste tio dagarna suttit i soffan med laptopen i på en kudde i knäet. Väldigt bra för kreativiteten, väldigt illa för min nacke.

För det börjar kännas rejält nu, att det gör ont. Jag inser att jag borde flytta tillbaka till mitt skrivbord som är avsevärt mycket bättre ur en ergonomisk synvinkel. Men då skulle projektet också börja kännas … seriöst. Vid skrivbordet arbetar jag, när jag sitter i soffan leker jag bara.

Det har hänt förr att jag använt mig av nya skrivplatser som ett sätt att trigga igång ett nytt projekt, eller för att få lite liv i ett gammalt. Nya platser är bra för min kreativitet, och så länge jag inte spenderar flera timmar där, så brukar de inte vara något hot mot min hälsa heller.

Men ett Nanowrimo-projekt tar ju några timmar.Det är 50 000 ord som ska skrivas. Med det i åtanke borde jag kanske se mig om efter en ny skrivplats, en ny oseriös skrivplats alltså. Köksbordet kanske.

Eller så får jag börja ta det här projektet på allvar och sätta mig i skrivbordsstolen.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Kreativitet, Nanowrimo, skrivandet, Skrivprocessen och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s