Sista rycket innan julen är över oss

November har som sagt varit en seg månad. Tung men samtidigt intensiv. Mycket cirklar, mycket skrivande. Visst blev det 50 000 ord till slut, även om jag tvivlade lite mot slutet. Ett sista ryck torsdagen innan månadsskiftet fick mig på rätt köl igen. Förra veckan skrev jag nästan inget alls utan fokuserade på att göra klart skrivarcirklarna i stället. Med två grupper som båda skulle ha textdiskussion blev det en del att läsa. Nu är det äntligen över (förutom en sista skrivarcirkelträff som vi tvingades ställa in på grund av en viss Sven).

Nu måste jag ta tag i mina egna projekt igen, läsa ut och recensera de två sista böckerna för säsongen, önska nya böcker inför våren och efter nyår tar vi (det vill säga jag och min redaktör) tag i redigeringen av bok nummer två.

Jag har lite förhoppningar om att kunna bli klar med manuset till min spökhistoria innan jul. Med tanke på att jag tjongat ut 50 000 ord på en månad borde de ca 10 000 ord som fattas gå att få ihop på två veckor. Om jag skärper till mig det vill säga. Om jag bara kommer igång igen. Jag gillar egentligen inte att ha avbrott i mitt skrivande, det är så himla jobbigt att dra igång alltsammans igen. Samtidigt behövde jag en liten paus efter Nanowrimo för att orka göra klart annat som hamnat längre ner på listen medan jag koncentrerade mig på att vräka ur mig ord.

Nåja, det ska nog gå.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Kreativitet, Nanowrimo, skrivandet, skrivarcirklar, Skrivprocessen och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s