Samlar på skrivövningar

I slutet på veckan kommer mitt manus i retur från redaktören. Och eftersom jag skrev klart min skräckis i fredags har jag just nu inget skrivprojekt på gång. Så jag ägnar mig åt att planera skrivarcirklar i stället.

Framför allt behöver jag nya fräscha övningar till min ungdomsgrupp Pennan glöder, samt till den nystartade gruppen Pennvässarna som är tänkt att rikta sig till lite mindre skrivvana ungar.

Skrivövningarna kommer lite varstans ifrån. En del hittar jag på nätet, andra i böcker och vissa kommer jag på helt själv. Ibland är det en kombination, jag gör en egen, ofta förenklad version av någon övning jag har hittat. Många övningar riktar sig till vuxna och det går liksom inte att be en trettonåring att skriva om sin första dag på ett nytt jobb (om det inte ska vara en helt fantiserad berättelse förstås).

Vid det här laget har jag samlat på mig en hel del, men grupper som Pennan glöder avverkar dem i snabb takt så det finns alltid behov av nya.

Det jag har märkt är att det inte alltid är så lätt att få tag på bra skrivövningar just på nätet. En tycker ju att det borde krylla av dem. Jag borde kanske lägga upp fler av mina här på bloggen så att andra också kan få nytta av dem. Och är det någon som har tips på bra sidor med skrivövningar, eller egna skrivövningar som ni har testat, så får ni gärna dela med er.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Bibliotek, Inspiration, skrivandet, skrivarcirklar, skrivövningar, Skrivtips och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s