Dags för rond 2

Nu är jag redo för rond 2 av redigering, det vill säga finputsning och korr. Precis som jag misstänkte blev det en hel del som blev struket i första redigeringsomgången, närmare bestämt 41 sidor. Men jag är övertygad om att manuset faktiskt vinner på det. Tempot gick ner rätt rejält i den sista tredjedelen så det var nödvändigt att göra något åt det.

manus2

Högen till vänster är det som blev kvar, den till höger är det som blev struket.

Jag har märkt att jag ofta jobbar så här. Jag skriver gärna för mycket och tvingas stryka efteråt. Men det är okej eftersom det betyder att jag inte behöver lägga band på mig medan jag skriver, utan kan testa olika händelseförlopp och hålla saker och ting öppet tills jag verkligen bestämt mig. Samtidigt som jag fortsätter att skriva. Jag stannar sällan upp och tänker efter utan tänker i stället att ”funkar det här inte kan jag alltid stryka det senare”. För mig gör det under med produktiviteten och skrivflytet.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i böcker, Romaner, skrivandet, Skrivprocessen, Skrivtips, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s