Kreativt utbyte

I går drog jag till Göteborg för att luncha och umgås med delar av Barnboksnätet. Och fast det kändes ganska motigt att komma i väg – det regnade och tågbiljettpriset hade höjts igen och jag var lite halvtrött – så försvann allt det där när jag väl var på plats. Då var det bara roligt och spännande och inspirerande.

Jag känner mig så himla privilegierad som får lov att umgås med så många kreativa och spännande människor. Det är så otroligt givande. Författare behöver kollegor lika mycket som alla andra.

Och den goda nyheten är att du inte behöver vara publicerad författare för att skaffa dig skrivande kollegor. Facebook är till exempel fullt av grupper för skrivande människor, så varför inte bilda en liten lokal filial som kan träffas och fika och skriva och prata kreativitet ihop. Det behöver inte vara folk du känner på förhand. Själv kände jag ingen i Barnboksnätet då jag gick med, men efter bara ett par tre möten har jag lärt känna flera stycken. Jag har också lärt känna massor med skrivande människor genom olika skrivarutbildningar jag har gått på. Det finns ju ingenting som hindrar en från att göra en inofficiell fortsättning på egen hand. Träffas på biblioteket och ha ett rullande schema för vem som ska ha med skivövningar, om ni nu vill ha såna. Det går bra utan också.

För det som det handlar om är att få prata med människor som fattar. Som nickar igenkännande när du beskriver dina metoder och ritualer kring skrivandet, som du kan fråga om råd när du hamnar i en knepig skrivsituation. Det är guld värt, jag lovar.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, Kreativitet, Skrivprocessen, Skrivtips, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s