Alltid något nytt på gång

Det finns mycket som är knepigt med sättet jag arbetar på. Och då menar jag inte i första hand skrivandet, även om det också kan vara knepigt, utan det att jag aldrig riktigt kan planera hur mycket arbete jag har eller kommer att få, vilket leder till en ganska ojämn inkomst.

Sen finns det förstås mycket som är fantastiskt roligt också. Så mycket att det faktiskt uppväger det negativa (tycker i alla fall jag som inte har något emot att leva lite asketiskt ibland). Jag får ju göra så himla mycket olika saker hela tiden och det dyker alltid upp nya projekt och utmaningar. Det är bra, det ska du inte tacka nej till.

Det kan till exempel innebära att bli expert på boken Divergent på 48 timmar. Jag läste boken på tåget till och från Stockholm i helgen, ägnade tisdagen åt att läsa in mig på filmen och i går träffade jag ett gäng tjejer som ska göra en temakväll om boken och filmen, och det ska jag hjälpa dem med. Fantastiskt roligt!

Dagens projekt är att ta fram nya skrivövningar till Pennvässarna och Pennan glöder eftersom de slukar dem som galningar.

 

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Bibliotek, Kreativitet, skrivarcirklar, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s