Sommarlov? Nä, inte än.

En skulle ju kunna tro att jag har tagit sommarlov, så tyst som det har varit på bloggen ett tag. Men nej, det har jag inte. Snarare tvärtom.

I stället sitter jag och tänker på hösten och på allt som ska hända då och inser att jag måste se till att börja planera allt det här i god tid, det vill säga typ nu, för att inte arbetsbördan ska bli alltför stor när det väl gäller. Det är det som är grejen med frilansliv liksom. Om jag börjar förbereda saker i god tid behöver jag inte sitta och panikfixa med saker i sista minuten. Bättre att arbeta ett par timmar om dagen med planering och förberedelser ön att ha all i en stor klump när det väl gäller. Jag har gjort en lista som jag kan checka av allteftersom och det är väldigt tillfredsställande att redan nu kunna bocka av saker som egentligen inte behöver vara klara förrän i augusti.

Särskilt nu när jag just fått tillbaka mitt manus från redaktören och ska sätta igång med redigeringen så snart jag knutit ihop lite andra lösa trådar.

Förhoppningsvis kommer det att bli tid till att vara ledig också. Det är en annan grej med frilanslivet. Jag får själv bestämma när jag ska vara ledig. Och av erfarenhet har jag lärt mig att det är bra att faktiskt vara ledig åtminstone ett par veckor. Även om skrivandet är ett kärt arbete så kräver det ändå en hel del energi. Jag brukar visserligen inte ge mig själv skrivförbud helt och hållet, jag brukar bara intala mig själv att det är okej att låta bli. Att jag inte måste. Blir det något så är jag är jag nöjd med det, blir det inget alls så går det också bra.

 

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, Romaner, skrivandet, skrivarcirklar, Skrivprocessen och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s