Efter semestern

De senaste två veckorna har jag haft semester. Jag har mest läst, gjort utflykter och inte skrivit ett vettigt ord och det har varit så skönt. Bara slappa, inte tänka.

Men nu är det dags att sätta igång igen. Jag har planerat någon sorts mjukstart, en vecka då jag går lite på halvfart. I måndags hade jag till och med riktigt planerat arbete i form av en skrivarworkshop. Den gick bra. Men det var också det enda vettiga jag fick gjort den dagen. I går gick det bättre, då hann jag planera massor. I dag har jag också planerat en del, och i morgon blir det ännu en skrivworkshop och på fredag gästar jag skrivarlägret Skrivkramp hela dagen.

Jag har också skickat tillbaka mitt manus till förlaget, så nu funderar jag på vad jag ska ta itu med härnäst. Mer redigering av redan befintliga manus, eller börja på något nytt. Det där med att skriva noveller har ju inte funkat särskilt väl, och jag vet inte om det är bra läge för att börja skriva på en ny roman, även om jag har en del idéer. Egentligen är det väl bäst att försöka bli klar med ännu ett manus så fort som möjligt. Jag har ännu inte helt begripit mig på den här branschen där allt verkar gå superfort och snigellångsamt samtidigt. Jag vill ju egentligen ha ut en bok om året, men än så länge fattar jag inte hur en ska lyckas med det, Tips emottages tacksamt.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Romaner, skrivandet, skrivarcirklar, Skrivprocessen, Ungdomslitteratur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s