Nu även stadsodlare

Jag är inte bara författare, litteraturkritiker och cirkelledare. Sen några månader tillbaka är jag även stadsodlare. Om detta skriver jag på bloggen Stadsodling i Halmstad.

Att stadsodla är än så länge jättekul, men några frustrerande undantag i form av folk som STJÄL och VANDALISERAR! Personligen har jag svårt att se det roliga i att rycka upp en massa salladsplantor. Vari består nöjet liksom? Men ibland blir det faktiskt lite småroligt, som när folk dragit upp rädisor och sen satt tillbaka blasten i jorden, i någon konstig förhoppning om att deras stöld inte ska märkas. Jag kan meddela att det märks. Blasten vissnar nämligen nästan direkt. Samma sak händer när klåfingriga typer drar upp hela plantor för att kolla vad som egentligen gömmer sig i jorden för att sen trycka tillbaka dem när det visade sig vara något de inte ville ha.

Det är faktiskt förvånande hur lite människor i allmänhet verkar veta om växter och odling. De flesta ser bara grönsaker i butiken numera och har ingen aning om hur de växer. Jag stötte till exempel på en kille som stod och stirrade på våra högväxta potatisar och undrade var själva potatisen kom ifrån, över eller under jorden. Och jag tänker att stadsodlingen är viktig just därför, som ett sätt att lära sig var maten egentligen kommer ifrån. Nu ska vi bara få dem att vara med och odla i stället för att sabba.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Det här inlägget postades i andra galenskaper, Inspiration, Vego och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu även stadsodlare

  1. Pia skriver:

    Att odla är kul, men jag har inga gröna fingrar precis. Minns du reklamen för några år sedan med bonden som försökte förklara för den kostymprydde reklammannen att chipsen kom från den jordiga potatisen och att blasten var ovan jord…

  2. Camilla J skriver:

    ”Varför står vi då i den här djungeln?” 🙂
    Typ så var det nu också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s