Stolthet nu och då

För ett par veckor sen släppte min skrivargrupp Pennan glöder en antologi med sina texter. Vi hade en releasefest på Kulturnatten i Halmstad och det dracks bubbel (eller ja, cider i alla fall) och signerades för glatta livet och jag höll tal.

IMG_3928

Stolthet nu

För er som inte redan vet är Pennan glöder en skrivargrupp för ungdomar mellan 12 – 15 år som jag är ledare för och vi har hållit på i två år nu.

Även om jag själv bara bidragit med förordet i den här antologin så är jag stolt. Stolt över att få arbeta med att sprida kreativitet bland unga, stolt över att de vågat visa fram sig själva och sina texter.

Dessutom påminner det mig om första gången jag fick se mina egna texter i tryck i en bok. Det var också i en antologi som vi på skrivarlinjen på Åsa folkhögskola satt samman. I den antologin hade jag bland annat med en novell betitlad ”Jakten på Oscar Wildes dubbelgångare”, som jag dessutom vunnit första pris i en novelltävling med.

IMG_3929

Stolthet då

Även om det bara var en liten egenproducerad antologi tryckt i ett hundratals exemplar så var det stort. Det kändes som att jag var på rätt väg, att det är var första steget mot något större.

Och så hoppas jag att deltagarna i min skrivargrupp också känner. De har lyckats med det här, de kan göra vad som helst. Det finns inga gränser längre.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Bibliotek, debutant, Inspiration, Kreativitet och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s