Manus nummer tre tar form

Efter att ha vimsat runt i stort sett hela hösten utan att riktigt veta vad jag vill skriva, så har jag nu äntligen ett manus som känns som en möjlig bok. Jag är nyss klar med andra utkastet och ska gå igenom det igen för att lägga till och förstärka några saker.

Manuset hade egentligen en lite annan inriktning från början, men efter mycket eftertanke bestämde jag mig för att ändra på några nyckelhändelser i handlingen. Frågan var bara hur. Det tänkte jag länge på.

Men med skrivandet är det ju så att det pågår i bakhuvudet på en även när en inte direkt är sysselsatt med att skriva. Lösningen på mitt problem dök helt enkelt upp i skallen på mig en natt då jag inte kunde sova och i stället satt mig för att slötitta på teve. Då slog den där avgörande idén äntligen till och jag visste precis hur allt hängde ihop.

Vid det här laget har jag lärt mig att lita på att det ofta är så. Det är ingen mening med att få panik när saker och ting krånglar. Det är bättre att ta det lugnt och vänta och lita på att mitt undermedvetna är smartare än mitt medvetna jag. Åtminstone när det gäller skrivandet.

Planen är att ha manuset helt färdigt om någon månad. Och jag tror att det kan gå vägen. Vi håller tummarna.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, skrivandet, Skrivprocessen, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s