En dag utan åtaganden

I dag har jag en helt blank dag i min kalender. Inga tider att passa, inget flängande, ingen som gör anspråk på min tid förutom jag själv.

I teorin vill jag att såna här dagar ska varar skrivdagar. Dagar då jag bara behöver tänka på texten. Men i praktiken blir det ofta planeringsdagar, eller dagar då jag försöker hinna med mer praktiska saker, som att tvätta och handla.

På i morgon och på fredag, samt måndag nästa vecka ska jag till exempel göra skolbesök på tre skolor i kommunen. Och det måste förstås förberedas. Rätt personer ska kontaktas. Busstider måste kontrolleras. Och naturligtvis måste jag ha en plan för vad jag ska göra med eleverna under den tid jag är där.

Sånt tar upp ganska mycket tid numera.

Men det ska bli tid till skrivandet också. Jag håller på med två manus i en genre och form som är ganska ny för mig och det är både spännande, lärorikt och inspirerande. Jag gillar att utmana mig själv. Jag vill inte skriva samma saker hela tiden.

Planen för dagen är alltså att jobba undan planeringen så snabbt som möjligt för att sen göra en kopp te och sjunka ner i skrivandet.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, Kreativitet, skrivandet, Skrivprocessen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s