Författare på kurs

Också författare behöver fortbilda sig ibland och i fredags var jag på kurs och lärde mig mer om att hålla skrivarkurser för barn och unga. Kursen arrangerades av Författarcentrum Väst och leddes av Mårten Melin. Och trots att jag redan arbetat en hel del med just skrivarkurser så lärde jag mig mycket nytt. Men framför allt var det roligt att få göra skrivövningar!

Bland annat fick vi skriva till musik, vilket är en övning som jag också brukar ge då och då. Musiken var ”Laguana Sunrise” av Black Sabbath.

Resultatet blev så här:

Vi sprang över ängen, solen höll på att gå ner men det var fortfarande varmt, stilla i luften. Varje andetag var en vind, vi ville aldrig någonsin stanna. För alltid mitt i det magiska, sommarskymning, friheten. Vi kommer aldrig att sluta vara vänner, sa vi, det är vi två mot världen nu och det tar aldrig slut. Vi sprang över ängen med solen i ögonen och ingenting kunde stoppa oss, ingenting kunde komma emellan oss. Vi visste ingenting om framtiden, men vi brydde oss inte heller.

 

Jag tänker att det där låter lite som början på något längre och att det kanske ska få ligga till sig och mogna.

Åsa Öhnell och Ann-Charlotte Ekensten var på samma kurs och kom ihåg att ta bilder. Det gjorde inte jag …

Annons

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Inspiration, mininoveller, Musik, Noveller, skrivandet, skrivarkurser, skrivövningar, Skrivtips och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s