Bokslut och framtidsplaner

Jag känner att det börjar dra ihop sig nu. Det är dags att börja skriva på något nytt igen. Förr skrev jag nytt nästan hela tiden, men å andra sidan samlades det mesta på hög och blev aldrig något av. Numera varvar jag skrivandet av nya texter med redigeringen av gamla. Totalt kanske jag producerar mindre mängd text, men det som jag gör klart håller å andra sidan högre kvalitet och kan oftare användas.

I år har jag hitintills skrivit klart en ny mellanåldersbok samt en lättläst ungdomsbok. Jag har redigerat igenom en vanlig ungdomsbok och en lättläst, och båda är skickade till förlag i hopp om att bli antagna. Jag har gett ut två böcker på ganska kort tid, Vargtimmen i februari och Svart vatten i april, och gjort allt det arbete som kommer i och med det i form av mer redigering och korrläsning.  Just nu sitter jag och polerar på ännu ett manus som närmar sig färdigställande. Jag har ungefär 50 sidor kvar att gå igenom.

De flesta av mina skrivargrupper och skrivarkurser är slut för terminen, men jag har en del kortare workshops inbokade här och där under senvåren och sommaren. På det hela taget kommer jag att ha gott om tid till att skriva nytt framöver. I och med det uppstår alltid frågan: Vad?

Jag har en del idéer på lager, varav en del hängt med ett ganska bra tag. De har legat i bakhuvudet på mig och växt till sig och jag undrar vilken av dem som är mest redo. Och vad är jag mest sugen på?

När jag tänker på det dyker det mest upp en kille. Han heter Mattias och är ganska lång och har precis börjat sista terminen i gymnasiet och i går upptäckte jag att han är född på nyårsafton av alla dagar. Hans bästa vän heter Nico och de har hänt ihop sen de var riktigt små. Sen finns det förstås en tjej också. Det finns alltid en tjej.

Det här gänget har snurrat runt i min fantasi ett bra tag och jag tror att det är dags att ge dem sin välförtjänta plats på pappret snart. De är redo, jag är sugen. Det är bara till att köra igång.

 

Annons

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i böcker, Inspiration, Kreativitet, Lättläst, Romaner, skrivandet, Skrivprocessen, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s