I dag släpps Miras hemlighet!

I dag släpps Miras hemlighet, min andra lättlästa roman och min tredje roman med skräck och övernaturliga saker som tema.

Att jag någon gång skulle ge ut en skräckroman har nog varenda människa som känner mig räknat med. Men att det skulle vara i form av lättlästa böcker och en mellanåldersbok var mer otippat.

Jag måste erkänna att jag också är lite förvånad. Under många år skrev jag skräck för vuxna och ungdomar och visste knappt om att det fanns sådant som lättlästa böcker.

Samtidigt har jag alltid känt att jag velat bli en författare som varierar sig, som skriver inom flera olika genrer och för olika åldersgrupper. De författare jag verkligen beundrat och sett som förebilder har inte i första hand varit de som toppat försäljningslistorna, utan de som är mångsidiga och vågar testa nya saker.

Inger Edelfeldt är en sådan förebild. Hon har skrivit i stort sett allt som går att skriva. Romaner för vuxna, för ungdomar, för barn, serier, dikter, låttexter. Jag tycker att det är häftigt. Jag vill också vara en författare som vänder mig till många olika läsare.

Jag gillar att mitt eget författarskap tagit en del oväntade vändningar, att allt inte bara blivit så som jag ”trott” att det skulle bli. Jag trivs med att varva olika sorters genrer och stilar. Det gör min författartillvaro intressant.

Och det är förstås också kul att upptäcka att man har fallenhet för något som man inte ens tänkt på. Att skriva lättläst passar mig eftersom jag tycker att det är roligt att mecka med språket och göra det både enkelt och innehållsrikt. Men jag tycker också om att skriva mina ”vanliga” ungdomsböcker där jag kan ta ut svängarna mer.

Att ha flera vägar för min kreativitet ser jag bara som en fördel. Jag tror att det gör att jag kan skriva mer. Och bättre.

miras-hemlighet

Annons

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i böcker, Lättläst, Miras hemlighet, Romaner, Skräck, skrivandet, Skrivprocessen, Ungdomslitteratur och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I dag släpps Miras hemlighet!

  1. M.S. skriver:

    Stort grattis, vad roligt! Hoppas du firar på något sätt 😄
    Håller med om att variation är något att imponeras av – och sträva efter.

  2. Rolle skriver:

    Du är då produktiv. Kul. Har ju läst dina andra böcker och de.är ju så bra. Mycket positivt ser jag på att du skriver en del lättlästa böcker. På det viset får vi ju in mer läsare i vardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s