När jag inte skriver

Ibland verkar folk tro att författare inte gör något annat än sitter och skriver hela dagarna. Och visst, det händer. Ibland. Det är kanske mina bästa dagar, de då jag bara behöver tänka på att skriva och kan gå helt in i det.

Men det är inte alltid det ser ut så. Ofta finns det nämligen massor av andra saker som också måste göras.

Den här veckan har jag till exempel lagt ner en hel del tid på att planera framtida författarbesök, mejla arrangörer för uppdateringar kring författarbesök, uppdatera en databank med arrangemang så att det kan bli fler framtida författarbesök samt förstås genomfört ett par författarbesök i en skola, plus att jag har hållit i en skrivargrupp på ett bibliotek. Det blir faktiskt bara en dag över till att bara skriva på.

Att göra författarbesök tar som ni kan se ganska mycket tid, mycket mer än enbart den tiden då jag faktiskt är i klassrummet på skolan. Framför allt går det ganska mycket tid åt till att resa fram och tillbaka. I bästa fall kan jag använda den tiden till något vettigt, som att läsa, eller till och med skriva om jag känner för det. Men i andra fall, som då jag måste gå upp tjugo i sex på morgonen för att hinna med tåget som går klockan sju, blir det mest att jag sover eller vilar. Det är väl inte fel det heller, och det är ju bara bra att jag kommer lite piggare till skolbesöket.

Om jag har haft ett skolbesök på dagen blir det sällan något skrivet samma dag. Jag brukar vara för trött helt enkelt, och då sätter jag mig hellre och tar tag i mer administrativa saker, som att skicka fakturan för det utförda besöket till exempel. Då slipper jag ju lägga tid på det nästa dag och kan kanske få en hel dag till bara skrivandet i stället.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s