Flexibilitet

Det är runt 24 – 28 grader varmt i Halmstad just nu, och helt ärligt känns det som slöseri att sitta inne och skriva när det är så vackert väder ute. Så jag sitter på balkongen i stället, bakom ett solskydd som består av ett lakan och som ändå släpper igenom tillräckligt med ljus för att det ska bli irriterande blänk i datorskärmen.

Men jag sitter här ändå, för vem vet när jag får tillfälle till det nästa gång. Och det går rätt okej, fast det är varmt och jag fortfarande inte har så värst mycket lust. Det känns mer än lovligt konstigt att sitta och försöka skriva läskiga berättelser i solsken, men det går det också. Det är liksom mitt jobb att försöka få det att funka ändå.

Man måste vara lite flexibel i det här yrket.

Det finns de som hävdar att de bara kan skriva på en speciell plats, kanske också enbart vid vissa tider på dygnet. Jag tycker att det låter opraktiskt. Jag kan faktiskt skriva lite var som helst, när som helst. Jag har skrivit på tåg, på bussar, på caféer och bibliotek och hotellrum och ja, på balkonger. Jag skaffade mig min första laptop just för att kunna vara flexibel. För att kunna ta arbetet med mig, om jag ville.

Och nånstans är det ju också ett privilegium, det här att själv kunna välja sin arbetsplats för dagen. Så varför inte balkongen?

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s