En vanlig arbetsvecka i författarlivet

Förra veckan fick jag rätt mycket gjort. Jag inledde med två dagar med författarbesök på en skola. Sju klasser skulle jag prata inför och hålla skrivövningar med. Det låter kanske inte som mycket arbete på två dagar, men jag kan lova er att man är rätt slut efter en dag. Jag har en sån respekt för alla lärare som orkar göra det där dag in och dag ut. Å andra sidan är ett författarbesök inte samma sak som en vanlig lektion, och jag är ingen lärare. Snarare någon sorts inspiratör som ska försöka väcka skaparlusten hos eleverna. Och det får man jobba ganska hårt för.

På onsdagen var jag tillbaka på mitt eget kontor och satte igång med redigeringen av ett nytt manus. Det ska bli första delen i en ny skräckserie för mellanåldern, och vi har inte ens titeln spikad än. Så jag fick ägna lite tid åt att brainstorma kring det också. Det manuset höll jag sen på med resten av veckan och var klar tidigt fredag eftermiddag, och efter det kunde jag ta helg.

Den här veckan fortsätter med mer redigerande, men nu på ett annat manus. Just nu hinner jag inte skriva särskilt mycket, även om jag har ett nytt projekt på gång. Jag hoppas kunna skriva lite på det också den här veckan, det beror lite på hur lång tid det tar att gå igenom det andra. Ofta försöker jag växla mellan att redigera och att skriva nytt, men i år har det blivit mycket av det fösta nu i början av året. Jag hoppas att det betyder att jag kommer att ha gott om tid till att skriva nytt i sommar och till hösten. Vi får se vad det blir.

 

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s