Aldrig vara tyst

Så här ser nästa del i Stall-serien ut.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

I september kommer den ….

”Den mörkaste skuggan”

Jag är så pepp på att få se den här boken tryckt och färdig. Superläskigt omslag fick den också.

 

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Gästbloggning på Bara hästböcker

För ett tag sen gästbloggade jag på Bara hästböcker, om min nya lättlästa Stall-serie.

Här kan du läsa mitt inlägg.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Författarbesök utomhus? – Självklart!

Nu börjar sommaren komma på allvar. Och visst vill man vara ute då? Till exempel kan man ha författarbesök utomhus. Jag gör gärna författarbesök utomhus eftersom jag inte behöver någon särskild teknik eller annat för att genomföra mina besök.

Bokning sker som vanligt genom Författarcentrum.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Digitala författarbesök? – Javisst!

Vi lever i en märklig tid just nu. Många saker kan vi inte göra som vanligt, utan det krävs lite extra eftertanke. Som tur är har vi många bra sätt att kommunicera på i dag.

Många författarbesök i skolor har blivit inställda just nu. Det går ut över både elever och författarna. Men varför inte göra författarbesöket digitalt?

Ett digitalt författarbesök online ger eleverna möjlighet att prata med och ställa frågor till författaren, samtidigt som ingen behöver resa långt eller bo på hotell.

Jag ställer gärna upp på digitala författarbesök!

Kontakta mig direkt för att komma överens om tid. Kontakta sen Författarcentrum för bokning som vanligt och var tydlig med att det gället ett digitalt besök.

Hoppas vi ses online!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nya böcker

I år verkar allt komma på en och samma gång. I princip hela det nya året har gått åt till att redigera böckerna som ska komma ut senare i sommar och till hösten. Jag har knappt haft tid till att skriva något nytt.

Men nu börjar jag se ljuset i slutet av tunneln. I dag går min nya bok på Hegas till sättning. Det är del två i Stall-serien, och det känns riktigt bra att den blivit klar. Även nästa bok på B. Wahlströms börjar närma sig mållinjen. Vi har ett omslag, men jag får inte vissa det riktigt än. Men det är riktigt häftigt!

När jag har haft tid till att skriva har jag mest jobbat på den tredje och sista delen i Stall-serien. Den är riktigt jobbig att skriva, speciellt med tanke på att det handlar om saker som ligger mig ganska nära. Men samtidigt är det ju också därför jag skriver. Att skriva kan vara ett utmärkt sätt att hantera jobbiga känslor.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

En vanlig arbetsvecka i författarlivet

Förra veckan fick jag rätt mycket gjort. Jag inledde med två dagar med författarbesök på en skola. Sju klasser skulle jag prata inför och hålla skrivövningar med. Det låter kanske inte som mycket arbete på två dagar, men jag kan lova er att man är rätt slut efter en dag. Jag har en sån respekt för alla lärare som orkar göra det där dag in och dag ut. Å andra sidan är ett författarbesök inte samma sak som en vanlig lektion, och jag är ingen lärare. Snarare någon sorts inspiratör som ska försöka väcka skaparlusten hos eleverna. Och det får man jobba ganska hårt för.

På onsdagen var jag tillbaka på mitt eget kontor och satte igång med redigeringen av ett nytt manus. Det ska bli första delen i en ny skräckserie för mellanåldern, och vi har inte ens titeln spikad än. Så jag fick ägna lite tid åt att brainstorma kring det också. Det manuset höll jag sen på med resten av veckan och var klar tidigt fredag eftermiddag, och efter det kunde jag ta helg.

Den här veckan fortsätter med mer redigerande, men nu på ett annat manus. Just nu hinner jag inte skriva särskilt mycket, även om jag har ett nytt projekt på gång. Jag hoppas kunna skriva lite på det också den här veckan, det beror lite på hur lång tid det tar att gå igenom det andra. Ofta försöker jag växla mellan att redigera och att skriva nytt, men i år har det blivit mycket av det fösta nu i början av året. Jag hoppas att det betyder att jag kommer att ha gott om tid till att skriva nytt i sommar och till hösten. Vi får se vad det blir.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Boktips: Det enda som hjälper

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

2019 i backspegeln

Så har ännu ett år gått. Jag måste säga att 2019 var ett riktigt bra år. Jag gav ut tre böcker, på två olika förlag. Jag gjorde flera intressanta författarbesök och skivarworkshops. I februari fick jag möjlighet att göra en spännande armkroksresa till Barnkultursymposium 2019 i Stockholm. I maj tog examen som skrivpedagog vid Skurups folkhögskola, något som gett mig flera nya vänner och kollegor. Tillsammans med några av dem har jag också varit ute på två kortare skrivar- och responsresor, först till Hovdala i Skåne, sen till Evedal utanför Växsjö. Vi har redan planer för ännu en träff nästa år.

Serien om Agnes och Noel är (kanske) avslutad. Nästa år kommer första boken i en ny serie. Men Stall-serien på Hegas fortsätter. Jag är väldigt glad över att äntligen få skriva om stallet och hästarna, något som betytt så oerhört mycket för mig.

En annan stor förändring var att jag och sambon och katterna flyttade till en ny lägenhet som vi trivs väldigt bra i .

Det kommer förstås att bli böcker nästa år också. I nuläget har jag skrivit kontrakt på tre böcker, men det finns kanske möjlighet till någon mer. Vi får se vad som händer.

Böcker 2019.

Avtal för 2020.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Rösta på ”Redan tagen”!

Min lättlästa ungdomsbok ”Redan tagen” är en av böckerna som är med i omröstningen till Storytel Awards.

Fram till den 17 januari kan du rösta på dina favoriter (en i varje kategori).

”Redan tagen” är nominerad i kategorin ungdomsbok och går att hitta här.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar