Årets första författarbesök

Årets första författarbesök gör jag på hemmaplan, på Söndrumsskolan i Halmstad. Jag kommer att hälsa på hos åk. 7 där varje dag den här veckan för att lära dem konsten att skriva noveller.

Novellen var där jag själv började en gång i tiden. Det är ett utmärkt sätt att öva sitt språk på och trimma dramaturgin. Tyvärr känns det som att jag sällan hinner skriva noveller längre. Romanerna blir alltid prioriterade. Men vem vet, kanske dyker det upp en liten berättelse någon gång.

Annons
Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Barnens bibliotek

En av mina favoritsidor på nätet är Barnens bibliotek. Där kam man hitta info om de flesta författare som skriver för barn och unga. Dessutom hittar man kul pyssel och en massa boktips.

Jag tipsar ofta lärare om den här sidan, som ett enkelt sätt att förberedda barnen inför mitt författarbesök. Där kan eleverna snabbt läsa in sig och se hur mina böcker ser ut. Om man läser noga kan man dessutom hitta lite udda fakta om mig som kanske inte så många andra känner till. En gång fick jag väldigt kul frågor från ett gäng tjejer som verkligen läst sidan noga. Sånt tycker jag är roligt.

Här kan du läsa om mig på Barnens bibliotek.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Att jobba med skrivandet när man inte skriver

Årets första månad har i stor utsträckning handlar om administration, planering och redigering för min del. Det är kanske inte det roligaste man kan göra som författare, men det är helt nödvändigt.

Just nu har jag tre manus som ska gås igenom och finslipas innan de får träffa förlaget. Jag jobbar ofta så, skiftar mellan skrivperioder och redigeringsperioder. Att skriva är ju utan tvekan den roligaste biten av jobbet, men redigeringen är tyvärr helt nödvändig. Ett manus är aldrig färdigt förrän det fått sig minst ett par ordentliga genomarbetningar.

Så jag läser mina egna böcker. Om och om igen, storknar lite, men kämpar vidare. Samtidigt får jag tid till att spinna på nya idéer. De ligger liksom där i bakhuvudet och gror, som små frön i väntan på våren. De kommer att få sin tid. Men inte förrän de redan skrivna manusen blivit helt och hållet klara. Eller åtminstone så klara som jag kan göra dem på egen hand.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Författarbesök 2023

Ny termin och nya författarbesök! Det har redan börjat fyllas på med bokningar, men efter vecka 11 finns det fortfarande lediga veckor (med undantag för vissa strödagar som är bokade). Ju snabbare ni bokar desto större är chansen att ni får det datum som passar er bäst. Så tveka inte för länge. Det är först till kvar som gäller.

Läs gärna mer om vad jag gör på mina författarbesök här. Ta även gärna en titt på min sida på Författarcentrum.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny bok! Nära döden

Nu är den här! Sista delen i Fenomenet-serien!

Robin har ofta önskat att han kan lämna sin kropp. En dag kraschar något i skogen. Plötsligt ser han sin kropp ligga livlös på marken. Han är död! Men så vaknar han i panik. Lungorna bränner och hjärtat rusar. Han inser snart att han kan lämna sin kropp när han vill. Som en osynlig ande tar han sig genom staden. Han kan gå på fester dit han inte blivit bjuden. Ingen ser ju honom ändå. Och när folk går rakt igenom honom hör han deras hemligaste tankar. Det han hör förändrar allt ….

I Nära döden följer vi transkillen Robin och hans nyfunna kraft. De tre böckerna i serien Fenomenet kopplas här samman i denna spännande och avslutande del. Allt står på spel i denna lättlästa thriller om svåra dilemman och död.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny Bok! Våga språnget!

Här är den äntligen! Lite försenad, men väldigt fin. Jag har varit ridskoleryttare i större delen av mitt liv, så det var väldigt mycket igenkänning när jag skrev om Tilda och hennes drömmar om en egen häst.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny bok! Levande mörker

Del två i serien ”Fenomenet” är här. Den här gången träffar vi Stella, vars liv kommer att förändras på ett sätt hon aldrig kunnat ana.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny bok! Irrbloss

Äntligen är den här! Min fantasyroman Irrbloss har blivit lite försenad av olika anledningar, men nu finns den att köpa!

Läs mer på https://nohidingforlag.com/

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny bok! Vild ilska

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny bok! – Inget kan stoppa oss

Äntligen är det dags för del 3 i Stall-serien, och nu får vi följa Adrian som synts till som bifigur i de andra två böckerna. Han och hans häst Zandor är inte bara bästa vänner, de tänker nå toppen av tävlingseliten tillsammans. Men på klubbtävlingen där de ska bevisa vad de kan går något väldigt fel, och Adrians hela framtid förändras på ett ögonblick.

Det här är kanske den bok i serien som jag känner igen mig själv mest i. Adrian och jag har många likheter. Det var en tuff bok att skriva, men jag är väldigt nöjd med den. Hoppas att ni läsare också kommer att gilla den.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar