Ny bok! – Inget kan stoppa oss

Äntligen är det dags för del 3 i Stall-serien, och nu får vi följa Adrian som synts till som bifigur i de andra två böckerna. Han och hans häst Zandor är inte bara bästa vänner, de tänker nå toppen av tävlingseliten tillsammans. Men på klubbtävlingen där de ska bevisa vad de kan går något väldigt fel, och Adrians hela framtid förändras på ett ögonblick.

Det här är kanske den bok i serien som jag känner igen mig själv mest i. Adrian och jag har många likheter. Det var en tuff bok att skriva, men jag är väldigt nöjd med den. Hoppas att ni läsare också kommer att gilla den.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Digitalt författarbesök

Förra året gjorde jag ett digitalt författarbesök i samarbete med Region Halland. Jag hade visst glömt bort att det är uppe nu.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Läslust Studio – Hur rysligt får det bli?

Hur rysligt får det bli när man skriver skräck? Det försöker jag, Petrus Dahlen och Lena Ollmark svara på i Läslust Studio.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Aldrig vara tyst

Så här ser nästa del i Stall-serien ut.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

I september kommer den ….

”Den mörkaste skuggan”

Jag är så pepp på att få se den här boken tryckt och färdig. Superläskigt omslag fick den också.

 

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Gästbloggning på Bara hästböcker

För ett tag sen gästbloggade jag på Bara hästböcker, om min nya lättlästa Stall-serie.

Här kan du läsa mitt inlägg.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Författarbesök utomhus? – Självklart!

Nu börjar sommaren komma på allvar. Och visst vill man vara ute då? Till exempel kan man ha författarbesök utomhus. Jag gör gärna författarbesök utomhus eftersom jag inte behöver någon särskild teknik eller annat för att genomföra mina besök.

Bokning sker som vanligt genom Författarcentrum.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Digitala författarbesök? – Javisst!

Vi lever i en märklig tid just nu. Många saker kan vi inte göra som vanligt, utan det krävs lite extra eftertanke. Som tur är har vi många bra sätt att kommunicera på i dag.

Många författarbesök i skolor har blivit inställda just nu. Det går ut över både elever och författarna. Men varför inte göra författarbesöket digitalt?

Ett digitalt författarbesök online ger eleverna möjlighet att prata med och ställa frågor till författaren, samtidigt som ingen behöver resa långt eller bo på hotell.

Jag ställer gärna upp på digitala författarbesök!

Kontakta mig direkt för att komma överens om tid. Kontakta sen Författarcentrum för bokning som vanligt och var tydlig med att det gället ett digitalt besök.

Hoppas vi ses online!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nya böcker

I år verkar allt komma på en och samma gång. I princip hela det nya året har gått åt till att redigera böckerna som ska komma ut senare i sommar och till hösten. Jag har knappt haft tid till att skriva något nytt.

Men nu börjar jag se ljuset i slutet av tunneln. I dag går min nya bok på Hegas till sättning. Det är del två i Stall-serien, och det känns riktigt bra att den blivit klar. Även nästa bok på B. Wahlströms börjar närma sig mållinjen. Vi har ett omslag, men jag får inte vissa det riktigt än. Men det är riktigt häftigt!

När jag har haft tid till att skriva har jag mest jobbat på den tredje och sista delen i Stall-serien. Den är riktigt jobbig att skriva, speciellt med tanke på att det handlar om saker som ligger mig ganska nära. Men samtidigt är det ju också därför jag skriver. Att skriva kan vara ett utmärkt sätt att hantera jobbiga känslor.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

En vanlig arbetsvecka i författarlivet

Förra veckan fick jag rätt mycket gjort. Jag inledde med två dagar med författarbesök på en skola. Sju klasser skulle jag prata inför och hålla skrivövningar med. Det låter kanske inte som mycket arbete på två dagar, men jag kan lova er att man är rätt slut efter en dag. Jag har en sån respekt för alla lärare som orkar göra det där dag in och dag ut. Å andra sidan är ett författarbesök inte samma sak som en vanlig lektion, och jag är ingen lärare. Snarare någon sorts inspiratör som ska försöka väcka skaparlusten hos eleverna. Och det får man jobba ganska hårt för.

På onsdagen var jag tillbaka på mitt eget kontor och satte igång med redigeringen av ett nytt manus. Det ska bli första delen i en ny skräckserie för mellanåldern, och vi har inte ens titeln spikad än. Så jag fick ägna lite tid åt att brainstorma kring det också. Det manuset höll jag sen på med resten av veckan och var klar tidigt fredag eftermiddag, och efter det kunde jag ta helg.

Den här veckan fortsätter med mer redigerande, men nu på ett annat manus. Just nu hinner jag inte skriva särskilt mycket, även om jag har ett nytt projekt på gång. Jag hoppas kunna skriva lite på det också den här veckan, det beror lite på hur lång tid det tar att gå igenom det andra. Ofta försöker jag växla mellan att redigera och att skriva nytt, men i år har det blivit mycket av det fösta nu i början av året. Jag hoppas att det betyder att jag kommer att ha gott om tid till att skriva nytt i sommar och till hösten. Vi får se vad det blir.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar