2019 i backspegeln

Så har ännu ett år gått. Jag måste säga att 2019 var ett riktigt bra år. Jag gav ut tre böcker, på två olika förlag. Jag gjorde flera intressanta författarbesök och skivarworkshops. I februari fick jag möjlighet att göra en spännande armkroksresa till Barnkultursymposium 2019 i Stockholm. I maj tog examen som skrivpedagog vid Skurups folkhögskola, något som gett mig flera nya vänner och kollegor. Tillsammans med några av dem har jag också varit ute på två kortare skrivar- och responsresor, först till Hovdala i Skåne, sen till Evedal utanför Växsjö. Vi har redan planer för ännu en träff nästa år.

Serien om Agnes och Noel är (kanske) avslutad. Nästa år kommer första boken i en ny serie. Men Stall-serien på Hegas fortsätter. Jag är väldigt glad över att äntligen få skriva om stallet och hästarna, något som betytt så oerhört mycket för mig.

En annan stor förändring var att jag och sambon och katterna flyttade till en ny lägenhet som vi trivs väldigt bra i .

Det kommer förstås att bli böcker nästa år också. I nuläget har jag skrivit kontrakt på tre böcker, men det finns kanske möjlighet till någon mer. Vi får se vad som händer.

Böcker 2019.

Avtal för 2020.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Rösta på ”Redan tagen”!

Min lättlästa ungdomsbok ”Redan tagen” är en av böckerna som är med i omröstningen till Storytel Awards.

Fram till den 17 januari kan du rösta på dina favoriter (en i varje kategori).

”Redan tagen” är nominerad i kategorin ungdomsbok och går att hitta här.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fantasy 2020!

Egentligen är det rätt märkligt att jag inte gett ut någon fantasy-roman än, med tanke på att det är en av mina absoluta favoritgenrer (efter skräck, förstås). Men nästa år blir det ändring på det!

Jag skickade nämligen in ett manus till förlaget NOHIDINGs manustävling. Sen glömde jag liksom bort att jag skickat det. Desto mer förvånad blev jag då de hörde av sig och berättade att mitt manus Irrbloss vunnit tävlingen!

Det ska bli spännande att se vart det här leder.

Från juryns motivering:

Med ett sinne för detaljer och ett varmt, spännande och fantasirikt manus fångade Camilla vårt intresse. Karismatiska karaktärer vävdes samman med nordisk mytologi som transporterade läsaren till en fantasirik värld som sammanflätas samman med vår. Ju närmare slutet vi kom, desto långsammare gick läsningen då ingen av oss ville att den skulle ta slut.”

 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nytt omslag!

Min bok ”Det enda som hjälper” fick nytt omslag alldeles innan tryckningen. Jag måste erkänna att jag tycker bättre om det här.

Boken fick också ett fint omdöme från BTJ:

”Många som skadar sig skäms och vill dölja sina svårigheter. I denna utmärkta och lättlästa bok lyfts problematiken upp till ytan på ett rättframt och osentimentalt sätt av författaren Camilla Jönsson.”

– Elisabeth Frank, BTJ-häftet nr 1. 2020

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Veckans skrivcitat

”Att befinna sig i ett hål, längst ner i ett hål, i nästan total ensamhet och upptäcka att endast skrivandet kommer att rädda en. Att inte ha minsta ämne för en bok, inte minsta idé för en bok, är att återigen befinna sig inför en bok. En tom oändlighet. En möjlig bok. Inför inget.”

– Marguerite Duras

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hölamannen!

På allmän begäran, här kommer Hölamannen igen!

Den här målningen fanns på väggen i korridoren på skolan där jag gick i låg- och mellanstadiet.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Veckans skrivcitat

”En text under arbete blir snabbt förvildad. Den återgår över en natt till vilt tillstånd. Den är nätt och jämt tämjd, en mustang på vilken man en dag satt en grimma, men som man nu inte kan fånga in. Den är ett lejon man burar in i sitt arbetsrum.”

– Annie Dillard

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar