Bottenlös

Fristående uppföljare till populära rysarna Svart vatten och Snöängeln
När grannens hund hittas drunknad i Vallerbosjön och några av byns hästar ett par dagar senare skenar rakt genom elstängslet utan synbar anledning, så kopplar ingen i ihop händelserna. Utom Agnes och Noel. En av hästarna är dessutom försvunnen och när den också hittas drunknad råder ingen tvekan om att någon vill djuren illa. Spåren leder till sumpmarken nära kyrkan, där det finns en göl som sägs stå i förbindelse med sjön. Enligt gammal folktro var det i denna bottenlösa göl som Hölamannen drog ner sina offer och när Agnes och Noel försöker ta reda på mer om myten kommer ännu en skrämmande nyhet:
”En person hittades död i Vallerbo under tisdagsförmiddagen. Kroppen påträffades i Vallerbosjön.”

Skrivet om Bottenlös:

”Folktro och sägner blandas med vardagsnära realism till en välskriven mysrysare, perfekt för mellanåldern. Det är lagom läskigt med en krypande stämning snarare än skräck. Boken är också lättläst och snabbläst med ett driv och ett tempo som gör det svårt att lägga den ifrån sig. En riktig bladvändare!”
– Carola Forslund, BTJ

”Spännande, mörk och fängslande!”
Jennies boklista

”Tänk om denna hade funnits när jag gick mellanstadiet. Åh, vad jag hade älskat att läsa den. Men även nu ryser jag och läser vidare i andlös spänning.”
Boktokig

Annons