Den mörkaste skuggan

När två barn spårlöst försvinner efter en skolutflykt dras Frida in i kamp på liv och död, där hon kommer att spela en avgörande roll.

Fridas pappa och mamma kan inte ta hand om henne och under en period ska hon bo hos en annan familj, i utkanten av staden där hon vuxit upp. Allt känns nytt och främmande, och det blir inte bättre av att hon ska börja i en ny skola. Samtidigt som Frida börjar en annan ny elev Theodor. Han är tystlåten, blek och har märkligt ålderdomliga kläder. Och det är något mystiskt med honom. Ena stunden är han där, för att i nästa stund vara försvunnen. Människor runt om honom verkar glömma att han finns så fort han försvinner.

På skolan finns dessutom ett tvillingpar, som på något sätt verkar höra ihop med Theodor. De rör sig nästan ljudlöst, har mörka och rovlystna ögon och kan precis som Theodor plötsligt gå upp i rök.
Snart inser Frida att det är något som händer i det lilla samhället, att det finns något ondskefullt som rör på sig och att detta på något vis är sammankopplat med Theodor.

Läs mer om boken här.

Skrivet om Den mörkaste skuggan:

”Smygande låter Camilla Jönsson Theodor gå från en skissartad särling till en komplex karaktär som vill hjälpa Frida i kampen mot den hotfulla figuren. Deras oväntade vänskap är lika intressant som spännande.”
– Jonna Fries, Borås Tidning (läs hela recensionen här)

Annons