Det går bara inte

Det går bara inte - Framsida

Emelie har Stinas förmaningar i huvudet hela tiden: ”Det är jävligt oschyst att hålla på så här”, ”Du måste vara ärlig mot Viktor. Och mot Sander”.

Viktor går i hennes klass och känns trygg och rolig och han är kär i henne. Sandor är annorlunda och spännande på ett sätt som känns lite farligt. Emelie kastas mellan sina känslor för dem båda och hennes ”dubbelspel” hotar hel tiden att avslöjas.

Men ändå kan hon inte välja och hon dagdrömmer om att kunna kombinera Viktor och Sander i en och samma person, för hon vill ha båda …

Normerna kring kärlek handlar inte bara om vem man kan bli kär i, utan också om hur många –  samtidigt. Emelie upplever att hon står ensam utanför dessa normer med sin problematik, som är så äkta för henne själv men så lätt för andra att vifta undan och bagatellisera.

Förlagets information om boken.

Skrivet om Det går bara inte

”Här skildras helt enkelt en ung tjejs trevande försök att leva efter sitt hjärta och de både positiva och negativa effekter det för med sig” […] ”I sin helhet ger Det går bara inte en positiv och hoppfull känsla som stannar kvar efter att bokens sista blad är vänt.”

– Hilda Blomberg, Hallandsposten

”Spänningen byggs upp kring de konflikter som skapas samtidigt som viktiga frågor ställs om ärlighet, vänskap och hur kärlek egentligen känns och hur den får lov att vara.”

-Helene Ehriander, BTJ

”Boken är spännande och man vill veta vad som kommer att hända. De flesta känner nog igen sig, alla har ju varit unga någon gång. Den är välskriven och händelserna byter av varandra i ett bra tempo.”

– Piteå-Tidningen (läs hela recensionen här)

”Jag gillar hur Det går bara inte berättar en historia om hur svårt det kan vara att vara kär och hur svårt det kan vara att veta vad man vill.”

Boktokig (läs hela recensionen här)

”De unga människorna i boken är mångfacetterade som riktiga människor, både bra och dåliga, fantastiska, intressanta och svekfulla trots sina egna moraliska principer. Att Emelie är medveten om vad hon ser som rätt och fel, och att det är så bra skildrat, är just det som gör berättelsen intressant.”

Kulturbloggen (läs hela recensionen här)

”En riktigt bra bok om kärlek!”

Drömbiblan (läs hela recensionen här)

”Jag har inte kunnat lägga ifrån mig den här boken. Jag blev fast vid första kapitlet och har sedan i förmiddags varit helt uppslukad i världen och karaktärerna som författarinnan Camilla Jönsson skapat i sin bok Det går bara inte.”

Andies trädkoja (läs hela recensionen här)

”En riktigt omoralisk kärlek i sann Bredowsk anda – hur hantera det som bara inte får hända?”

Boksnack (läs hela recensionen här)

 ”Riktigt bra! Det var intressant att läsa om hennes val och problem. Det är ett triangeldrama men inte på det sättet som det brukar vara.”

Bokugglan (läs hela recensionen här)

130715 002

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s