Ekon

9789132163999_ekon_cmyk

Plötsligt sitter det en ny tjej i klassrummet. Alva försöker låtsas som ingenting, men redan första gången hon ser Liv är hon förlorad. Liv – den mystiska, tystlåtna, coola tjejen, som kommer och går lite som hon vill. Sakta närmar de sig varandra. Alvas vänner förstår inte vad hon håller på med, hon kan inte prata med sina föräldrar om det och samtidigt som Alva är världens lyckligaste är hon också mer ensam än någonsin. För Liv är inte alltid där, ibland försvinner hon in i sig själv, blir frånvarande eller otroligt arg. Det går upp för Alva att Liv inte är som alla andra, att hon inte är frisk. Och när Liv en dag försvinner på riktigt rasar Alvas liv samman. Vem är hon, om hon inte är med Liv? Och hur går man vidare, när det enda som finns kvar är ekon av det som en gång var?   

Förlagets information om boken.

Skrivet om Ekon:

”Det är en lättläst och tänkvärd skildring berättad med driv och högt tempo, som lyfter
fram hur det känns när tillvaron gungar.”
– Helene Ehriander (Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2015)

”Det här är en ovanligt känslig välskriven historia om hur det är att var ung och försöka hitta sin egen identitet. Språket är träffsäkert och personbeskrivningarna realistiska. Alva är en sympatisk huvudperson som så småningom utvecklas och lär sig att stå upp för sig själv. Kärlekshistorien är fint berättad och beskrivningen av Alvas kompisar i skolan och klassdynamiken är också helt realistisk, tyvärr.”
– Eleni Schmidt, Litteraturmagazinet (läs hela recensionen här)

””Ekon” är ingen romantisk feel good-roman. Kärleken löser inte alla problem och Alva kan inte bota Livs psykiska ohälsa. Hon kan bara finnas där och tycka om och låta hjärtat blöda när det behövs.

Åter igen skildrar Jönsson angeläget en känslig ålder och en svår process genom en ovanligt modig och klok flickas ögon.”
– Hilda Blomberg, Halland nyheter/Hallandsposten (läs hela recensionen här)

”Men det är Alva som är huvudpersonen och i henne vibrerar det av en kärleksstyrka som går rakt in också i en vuxen, både när den öppnas, hur den överser med alla konstigheter och hur den sedan utvecklas till ett varande sår. ”
– Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning (läs hela recensionen här)

”Det här är en väldigt finstämd liten historia om hur kärlek verkligen kan drabba den som minst anar det, när man minst anar det.”
– Tuija Roxling, Boksnack (läs hela recensionen här)

”Boken är alltså otroligt stark och läsvärd. Det finns mycket svärta, men också en enorm kärlek och faktiskt en smula hopp också. Tempot är högt i boken och det som händer, händer under en kort, intensiv tid. Berättartekniskt så är författaren suverän på att fånga känslor och stämningar. ”
Barnboksbloggen (läs hela recensionen här)

”Det är ingen romantisk historia men en väldigt intressant och välskriven relationsbok. Inget sockersött utan något som känns äkta och mörkt.”
The Cabinet of Magic Frigren

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s