Svart vatten

O_svart_vatten_NY

”Hon såg något i ena hörnet av bilrutan, en svag suddig kontur, som imma. Det var en hand. En fuktig hand som trycktes mot glaset. Bara det att det inte stod någon på andra sidan. ”

Ingen jämnårig skulle bli avundsjuk på Agnes sommarlov. Hon badar inte, för hon är rädd för vatten. Hon är ensam mest hela tiden, för hennes bästis är i Grekland och svarar inte ens på sms. Sedan träffar hon Noel. Precis som Agnes gillar han egentligen inte ens sommargrejer som att bada och vara utomhus. Men han blir ändå nyfiken när Agnes berättar om den gamla stengången som döljer sig under ytan i Vallerbosjön och tillsammans bestämmer de sig för att utforska den.

Ungefär samtidigt börjar Agnes känna sig förföljd. Hon är säker på att hon ser någon stå i mörkret utanför fönstret. Hon upptäcker blöta fotspår bakom sig, trots att hennes egna skor är torra. Och sent en kväll är golvet i Agnes rum täckt av vatten.

Skrivet om Svart vatten:

”Författaren Camilla Jönsson är en skicklig berättare och blandar en lagom mix av realism och övernaturligt. […] Berättelsen är lätt att leva sig in i och huvudpersonerna känns trovärdiga.”
– Carola Forslund, BTJ-häftet nr 9, 2016

”I Camilla Jönssons välskrivna mellanåldersbok Svart vatten blir insjöns ogenomskinlighet en spegel för huvudpersonen Agnes rädslor, för allt som inte förmedlas genom hennes älskade böcker.”
– Cecilia Nelson/Göteborgsposten (läs hela recensionen här)

”Det är en lagom ruggig spökhistoria som funkar utmärkt även för vuxna på semester.”
– Ylva Kjellsdotter/Skånska Dagbladet (läs hela recensionen här)

Thea recenserar Svart vatten i Bokslukarna (SVT Play)

”Riktigt bra och kuslig.”
– Victoria Jonsson/Lidingösidan (läs hela recensionen här)

”Det här är en stämningsfull spökhistoria.[…] Den fångar också sommarlovskänslan så himla mycket på pricken.”
– Momo/En bok vid havet (läs hela recensionen här)

”Det här är en bok för Ingelin Angerborns och Kristina Olssons läsare. De kommer att få ett precis lagom spännande mysrysäventyr i svensk sommarlovsmiljö.”
– Klara/BokLus (läs hela recensionen här)

”Är du sugen på en riktigt bra spökhistoria? Leta då upp Camilla Jönssons Svart vatten på ditt närmaste bibliotek.”
– Julia på Biblanbloggen (läs hela här)

”Det är en spökhistoria i nutid för 9-12 och för ovanlighetens skull tycker jag att den är spot-on i ålderskategoriseringen. Det finns också något väldigt fint i att Noel och Agnes får vara 11-åringar och inget annat. De får vara barn helt enkelt.”
Old Adult Reads Young Adult (läs hela här)

”Det här är en väldigt spännande bok. Den är bara 160 sidor lång, men författaren lyckas ändå bygga upp en riktigt läskig och obehaglig stämning. Det här är en bok för dig som är 10 år och uppåt och som gillar spökhistorier.”
– Fredrika Sjöberg/Ge mig boken! (läs hela recensionen här)

”En bra historia som håller hela vägen.”
– Camilla/Mitt bokintresse (läs hela recensionen här)

”En väldigt bra bok helt enkelt! Den får även ett extra plus för att Agnes läser två av mina favoritböcker: En världsomsegling under havet och Boktjuven.”
The Cabinet of Magic Frigren

Annons