Våga språnget!

Tildas högsta dröm är en egen häst. Helst Nova, som är hennes favorit på ridskolan. Men hon vet att det aldrig kommer att hända. Det finns helt enkelt inte pengar till en häst. Det finns knappt ens pengar till mat och hyra.

När Tilda börjar gymnasiet träffar hon Edvin. De visar sig ha en hel del gemensamt. Men till skillnad från Tilda så har Edvin en egen häst. Han har möjlighet att träna och tävla och göra allt det som Tilda bara fantiserar om. Men allt är inte som det ska med Edvin. I bakgrunden finns hans pappa med sina höga krav och samvetslösa metoder. Ingen orkar riktigt ta striden när Börje Erlandsson drar igång.

När Tilda plötsligt hamnar i korselden inser hon att hon måste agera, trots att det skrämmer henne. Men vad kan hon som bara är en ridskoleryttare egentligen göra?

Skrivet om Våga språnget:

”Att hon skriver en del lättläst märks, för konsten att få fram det viktiga utan att krångla till det behärskar hon till fullo.”
– Camilla Appelgren, BTJ-häftet nr 16 2022

”Denna boken innehåller det mesta som utgör en fantastisk hästbok. Den innehåller vänskap, spänning, glädje, sorg och inte minst kärleken till hästen.”
– Rämmengården (läs hela recensionen här).

Annons