Vem bryr sig?

vem-bryr-sig

När Isak börjar i sin nya klass märker han snabbt att något inte står rätt till. Ett litet gäng styr över alla och ingen vågar säga ifrån. Mest är det Tova som blir mobbad. Tova som bor granne med Isak och som har ett leende som får det att pirra i magen på honom. Men vågar Isak vara den som säger ifrån och som försöker sätta stopp för mobbingen? Eller ska han göra som alla andra – och inte bry sig?

Vem bryr sig? är en lättläst ungdomsroman för åldern 13+, utgiven av Hegas förlag. Läs mer om deras syn på lättläst och vad det innebär.

Förlagets information om boken.

Skrivet om Vem bryr sig?:

”Författaren gestaltar i lättillgänglig form de sociala och psykologiska orsaker, som kan låta mobbing få fortsätta utan motåtgärder. […] Berättelsen är spännande, angelägen och kan mycket väl användas som utgångspunkt för samtal i ämnet.”
– Tine Billing, BTJ-häftet nr 9, 2017

”Samtidigt som det här är en berättelse om mobbning i första hand, smyger det sig in en liten pirrig kärlekskänsla i en tråd som löper parallellt med huvudhandlingen. Det är fint skrivet.”
– Jeanette Palm, Bokhemligheter (läs hela recensionen här)

”Vågar du vara den första att säga ifrån? Det här är en lättläst bok som tar upp ett svårt ämne på ett ändå begripligt och fint sätt.”
– Drömbibblan (läs hela recensionen här)

”Lättläst bok om hur man gemensamt kan finna styrkan att förändra.”
– Elina Klang, bibliotekarie, tidningen Hallå!

”Den här boken passar nog både killar och tjejer i högstadiet. Det är lätt att känna igen sig och berättelsen innehåller lite av varje. Mod, kärlek, våld och vardagsliv.”
Skolbibliotek Uddevalla

”Stark, gripande & lättläst!”
Jennies boklista

Annons