Författarbesök

Författarbesök skolor och bibliotek

Jag gör gärna författarbesök både i skolor och på bibliotek. Främst inriktar jag mig på mellanstadiet, men även högstadiet och gymnasiet går bra. Jag erbjuder både rena författarbesök, där jag pratar om mina böcker och mitt skrivande, och där eleverna gärna får ställa frågor. Dessutom gör jag ofta olika skrivarverkstäder där eleverna själva blir delaktiga genom att skapa egna berättelser. Jag kan erbjuda både digitala författarbesök, samt författarbesök utomhus.

Jag föredrar att ni bokar mina besök genom Författarcentrum. Här hittar ni min sida hos dem. Jag finns även i BTJs Författarsök här. Jag följer alltid Författarförbundet och Författarcentrums rekommendationer gällande arvoden. Dessa hittar ni här.

Det går förstås bra att kontakta mig i förväg om du har frågor. Min e-postadress är: camilla_joensson@hotmail.com.

Här är några saker som är bra att tänka på inför besöket.

Exempel på mina skrivarverkstäder:

Skräckskola – Tillsammans pratar vi om skräck och hur man skriver en riktigt otäck berättelse. Vad är det som är läskigt och varför? Vad ska man tänka på när man skriver läskiga berättelser? Deltagarna får själva skapa sina skräckberättelser, bit för bit, och befolka dem med läskiga varelser och monster. Det blir en skrivövning som övar både gestaltning och berättarteknik, allt i skräckens tecken. Skräckskolan passar framför allt mellanstadiet.

Skräckskolan är en del av Kulturkatalogen Väst.

Skräckskola med författaren Camilla Jönsson

”Det var väldigt intressant, gjorde en sugen på att skriva själv, och tror barnen blev lika inspirerade.” Dals-Eds folkbibliotek efter skräckskola.

Skräckskola sälen

Novellworkshop – Steg för steg får eleverna skapa en egen novell efter min fyrkantsmodell. Vi pratar om de fyra punkterna: person, plats, problem och om att sätta punkt. Bit för bit bygger eleverna sina egna noveller.  Passar högstadium och gymnasium.

Skrivarverkstad med Camilla Jönsson

”Mycket nöjda med Camilla Jönsson. Passade perfekt för våra elever och de kommer att ha mycket nytta av modellen för att skriva en berättelse, sa de efteråt. Roligt också att få höra lite om tillkomsten av de två böcker som vi läst och jobbat med tillsammans.” – Särö skola efter novellworkshop med åk. 9.

Jag använder ofta mina egna böcker som exempel, men det är inte nödvändigt för eleverna att ha läst dem i förväg.

Hör av er om ni har några speciella önskemål. Det mesta går att ordna.

Behöver er skola böcker inför besöket? Jag har möjlighet att erbjuda klassuppsättningar av följande titlar:

Det går bara inte

Ekon

Vargtimmen

Miras hemlighet

Svart vatten

Snöängeln

Bottenlös

Borgruinen

Den mörkaste skuggan

Kontakta mig på camilla_joensson@hotmail.com för att diskutera pris och betalning.

Annons