Författarbesök

Författarbesök skolor och bibliotek

Jag gör gärna författarbesök både i skolor och på bibliotek. Jag besöker både mellan- och högstadium och gymnasium. Mina aktiviteter passar barn och unga från cirka 9 år och uppåt.

Alla mina bokningar går genom Författarcentrum. Här hittar du min sida hos dem. Jag följer också deras rekommendationer gällande arvoden. Dessa hittar du här. Det går förstås bra att kontakta mig i förväg om du har frågor. Min e-postadress är: camilla_joensson@hotmail.com.

Här är några saker som är bra att tänka på inför besöket.

Exempel på vad jag gör under skol- och biblioteksbesök:

Skräckskola – Vad är det som är läskigt och varför? Vi pratar om skräck och hur du skriver en riktigt läskig berättelse. Skrivövningar som övar gestaltning och berättarteknik, allt i skräckens tecken. Skräckskolan passar mellan- och högstadium.

”Det var väldigt intressant, gjorde en sugen på att skriva själv, och tror barnen blev lika inspirerade.” Dals-Eds folkbibliotek efter skräckskola.

Berättarverkstad – Eleverna lär sig grunderna i berättarteknik. Vi går igenom hur man bygger en spännande berättelse och gör övningar som steg för steg hjälper eleverna att få ihop grunden till en egen berättelse. Berättarverkstaden passa såväl mellan- och högstadium som gymnasium.

Karaktärer och gestaltning – Eleverna får testa på att skapa egna karaktärer som sen kan användas i olika övningar. Vi går också igenom hur man gestaltar känslor på ett levande sätt. Eleverna får göra övningar i flera steg som resulterar i egna karaktärer och berättelser. Passar mellan- och högstadium.

Novellworkshop – Steg för steg får eleverna skapa en egen novell. Vi pratar om karaktärer, berättelseteknik, planering, gestaltning och dialog. Workshopen kan delas på 3 tillfällen om 1 h vardera, eller köras i ett streck under en halvdag. Passar mellan- och högstadium samt gymnasium.

”Mycket nöjda med Camilla Jönsson. Passade perfekt för våra elever och de kommer att ha mycket nytta av modellen för att skriva en berättelse, sa de efteråt. Roligt också att få höra lite om tillkomsten av de två böcker som vi läst och jobbat med tillsammans.” – Särö skola efter novellworkshop med åk. 9.

Jag använder ofta mina egna böcker som exempel, men det är inte nödvändigt för eleverna att ha läst dem i förväg.

Hör av er om ni har några speciella önskemål. Det mesta går att ordna.

Behöver er skola böcker inför besöket? Jag har möjlighet att erbjuda klassuppsättningar av följande titlar:

Det går bara inte

Ekon

Vargtimmen

Miras hemlighet

Svart vatten

Snöängeln

Bottenlös

Borgruinen

Kontakta mig på camilla_joensson@hotmail.com för att diskutera pris och betalning.

Annons