Författarbesök

Jag gör gärna författarbesök både i skolor och på bibliotek. Jag besöker både mellan- och högstadium, samt gymnasium.

Exempel på vad jag gör under skolbesök (alla workshops kan anpassas efter önskad ålder):

Novellworkshop – Steg för steg får eleverna skapa en egen novell. Vi pratar om karaktärer, berättelseteknik, planering, gestaltning och dialog. Workshopen kan delas på 3 tillfällen om 1 h vardera, eller köras i ett streck under en halvdag.

Skräckskola – Vad är det som är läskigt och varför? Vi pratar om skräck och hur  du skriver en riktigt läskig berättelse. Skrivövningar som övar gestaltning och berättarteknik, allt i skräckens tecken.

Berättarverkstad – Eleverna lär sig grunderna i berättarteknik. Vi går igenom hur man bygger en spännande berättelse och gör övningar som steg för steg hjälper eleverna att få ihop grunden till en egen berättelse.

Karaktärer och gestaltning – Eleverna får testa på att skapa egna karaktärer som sen kan användas i olika övningar. Vi går också igenom hur man gestaltar känslor på ett levande sätt. Eleverna får göra övningar i flera steg som resulterar i egna karaktärer och berättelser.

Poesiworkshop – Vi går igenom enklare versmått, och prövar också på att skriva dikt i grupp. Lite poesihistoria ingår, liksom skrivövningar.
Jag använder ofta mina egna böcker som exempel, men det är inte nödvändigt för eleverna att ha läst dem i förväg. Däremot är det trevligt om läraren har informerat eleverna i förväg och gett dem möjlighet att söka information på egen hand, till exempel genom att hänvisa till den här hemsidan, eller min sida på Barnens bibliotek.

Hör av er om ni har några speciella önskemål. Det mesta går att ordna.

Jag är medlem i Författarcentrum Väst. Gå gärna in på min sida för mer information och bokning eller läs PDF-filen nedan.

Skrivarverkstad med Camilla Jönsson

Fyra handfasta tips inför författarbesök i skolan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s