Finputsning och skruvåtdragning

Jag håller på att läsa igenom mitt manus igen. Från början till slut. Jag har tappat räkningen på vilken gång i ordningen det är, men jag vet att varje gång är lika nödvändig. Det går inte att slarva. Efter att ha fixat de stora förändringarna, ombyggnaderna och omskrivningarna i den första redigeringsomgången är vi nu nere på finputsningen. Jag ändrar enstaka ord, stryker en och annan mening. Letar efter synonymer. Drar åt de sista lösa skruvarna i texten så att den verkligen ska hålla samman.

Vid det här laget har jag också kommit fram till stadiet då jag börjar bli sjukt trött på alltsammans. Bitvis undrar jag vad jag håller på med egentligen. Det här kan väl inte bli något bra? Samtidigt vet jag ju att jag känner så bara för att jag redan kan texten utan och innantill. Det är oundvikligt.

Men jag hoppas på att bli klar den här veckan. Sen tänker jag banne mig ta lite välförtjänt semester. Och framför allt läsa något annat än min egen text hela tiden.

Om Camilla Jönsson

Författare, litteraturkritiker och skrivarkursledare
Detta inlägg publicerades i Romaner, skrivandet, Skrivprocessen, Ungdomslitteratur och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s